Tamales de pollo con mole rojo

Hey everyone, it is me again, Dan, welcome to my recipe site. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Tamales de pollo con mole rojo. One of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Tamales de pollo con mole rojo is one of the most well liked of current trending meals in the world. It's appreciated by millions every day. It's easy, it's fast, it tastes delicious. They're nice and they look wonderful. Tamales de pollo con mole rojo is something which I've loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Tamales de pollo con mole rojo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tamales de pollo con mole rojo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can have Tamales de pollo con mole rojo using 18 ingredients and 9 steps. Here is how you can achieve it.
Ingredients and spices that need to be Get to make Tamales de pollo con mole rojo:
- 24 onzas hojas enconchadas para tamal
- 9 libras pechuga de pollo, sin piel y partidas
- 12 tazas agua
- 3 1/2 cucharadas consomé Knorr Suiza
- 2 cebollas grandes
- Mole:
- 40 chiles guajillo
- 14 chiles de árbol
- 12 tomates de hoja
- 6 tazas agua
- 1/2 cucharada pimientas
- 1/2 cucharada clavos
- 12 ajos
- 3 tazas maseca
- Caldo en que cociste el pollo, colado
- 1 1/2 tazas aceite
- 2 cucharadas consomé Knorr Suiza
- 20 libras masa preparada para tamales
Instructions to make to make Tamales de pollo con mole rojo
- Aquí tenemos las hojas enconchadas para tamal. La noche anterior, sácalas de la bolsa, ponlas en una olla y agrega suficiente agua hasta que queden cubiertas. Ponles encima algo pesado, por ejemplo el molcajete, para evitar que las hojas floten. A la mañana siguiente, tírales el agua, ponles agua nuevamente y pon la olla al fuego, en cuanto esté el agua caliente, apaga el fuego, para que las hojas se suavicen.



- Lava el pollo, ponlo en una olla, agrega el agua, las cebollas partidas en cuartos y el consomé. Cocina más o menos una hora. Con unas pinzas saca cada pieza de pollo, espera a que se enfríe y cuela el caldo.



- Lava los chiles y tomates. Ponlos en una ollita y agrega las 6 tazas de agua. Lleva al fuego para que los tomates se cuezan y los chiles se suavicen.

- En licuadora o Nutribullet pon los ajos, clavos y pimientas. Agrega los chiles y tomates cocidos. Muele perfectamente, agrega caldo en que cociste el pollo. Puedes hacerlo en partes. Cuela esta salsa.


- En una olla grande calienta el aceite, agrega la salsa que moliste y colaste. En la licuadora agrega la maseca y caldo del pollo, muele y cuela. Agrega a la olla, revuelve perfectamente. Menea constantemente hasta que empiece a hervir. Prueba la razón y de ser necesario agrega el consomé Knorr Suiza. Debe quedar un mole espeso.

- Deshebra el pollo en pedazos grandecitos. Agrega al mole.


- Estila bien las hojas para tamal. Agarra una hoja, ponle masa y unta o embarra perfectamente. Agrega pollo con mole, envuelve como tamal. Continúa hasta que termines con toda la masa y el mole. En una olla tamalera agrega agua, pon la rejilla, acomoda los tamales. Tapa herméticamente con papel de aluminio y cocina a fuego medio por una y media hora.



- Sirve caliente acompañados con un rico pico de gallo y un atolito. Riquísimos!!!! Súper laboriosos, pero vale la pena. Invita a tu comadre, a tu amiga, a tu familia completa y a cocinar!!!!!

- Nota: Salieron más o menos 160 tamales.
As your experience and also self-confidence grows, you will certainly locate that you have a lot more all-natural control over your diet regimen and adjust your diet to your individual preferences gradually. Whether you wish to offer a recipe that uses fewer or even more components or is a little more or less spicy, you can make basic modifications to achieve this goal. In other words, begin making your dishes in a timely manner. As for basic cooking abilities for novices you do not require to discover them however just if you understand some simple cooking techniques.
This isn't a total guide to fast and also very easy lunch recipes but its good something to chew on. With any luck this will get your innovative juices flowing so you can prepare scrumptious meals for your family members without doing a lot of square meals on your journey.
So that is going to wrap it up with this special food Simple Way to Make Ultimate Tamales de pollo con mole rojo. Thank you very much for reading. I'm sure that you can make this at home. There is gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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